Specialisatie

Zwangerschapsbegeleiding

Prenatale kinesitherapie

Voor de bevalling ben je welkom om jouw eventuele fysieke klachten te behandelen. Tal van veranderingen vinden plaats in het lichaam fysiek en hormonaal. Dit kan zich uiten in bekken of lagerugpijn, bekkeninstabiliteit, nekpijn, hoofdpijn, … Hierbij kunnen we de zwangere vrouwen helpen met een combinatie van manuele therapie en oefentherapie.

Heb je geen fysieke klachten, dan ben je eveneens meer dan welkom. Je kan bij ons terecht om een goede beleving en optimale voorbereiding te hebben op de zwangerschap en de bevalling. We staan stil bij de veranderingen die er in het lichaam optreden en hoe je er best mee kan omgaan. We geven hierbij uitleg en thuisoefeningen over uw houding, ademhaling, relaxatie en bekkenbodemspieren. Na deze stap staan we stil bij de geboorte zelf en ligt de focus op ademhaling, relaxatie, houdingen om weeën op te vangen, pershoudingen en partneroefeningen.

Postnatale kinesitherapie

Na de bevalling is het aandeel van kinesitherapie heel belangrijk. We gaan als eerste, samen met jou, de bekkenbodem en diepe stabiliserende spieren terug goed op te trainen. Deze spieren hebben namelijk grote veranderingen doorgemaakt. Deze spieren sterker maken en terug optimaal laten functioneren is van groot belang. Dit om eventuele toekomstige klachten van lage rugpijn, bekkenpijn, incontinentie, verzakkingen, … zoveel als mogelijk te voorkomen. Na deze eerste belangrijke stap, wordt er ook aan de algemene conditie en fitheid gewerkt. Ook na de zwangerschap kan je last hebben van fysieke klachten. Indien dit het geval is, nemen we deze ook onder handen.

Specialisaties

Bikefitting
Kinesitherapie – Manuele therapie
Dry Needling

Vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.