Werkwijze

Wat is onze missie

Getting everyone Back 2 Motion. Hierin spelen de rug en beweging een zeer grote rol. Om in ons doel te slagen is het namelijk zeer belangrijk dat de core van ons lichaam, onze nek en rug, optimaal functioneert. We hebben een goede mobiliteit, kracht en controle nodig. Tijdens de behandelingen begeleiden en motiveren we jullie om te bewegen, hierin vragen wij dus een actieve betrokkenheid van jullie. Onze taak in dit verhaal is jullie te vertellen welke bewegingen, aan welke intensiteit en in welke frequentie moeten gebeuren. Deze actieve vorm van therapie herstelt niet enkel klachten maar voorkomt ook herval.

Hoe gaan we te werk

Hollistische benadering

Een hollistische benadering betekent dat we het lichaam in zijn totaliteit gaan benaderen. Als kinesitherapeuten kijken we verder dan de regio waar de klachten zich manifesteren. Het is van belang alle structuren die kunnen bijdragen tot de klachten te onderzoeken. We moeten hierbij ook de manier waarop er bewogen wordt in rekening brengen. Bovendien zijn er ook veel psychosociale factoren die een invloed kunnen hebben op jullie klachten.

Evidence Based

Tijdens de behandelingen gebruiken we technieken waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat ze efficiënt zijn bij het behandelen van jullie specifieke klacht. Het effect van deze technieken wordt ook met jullie besproken tijdens de behandeling. De therapeuten van Back 2 Motion volgen regelmatig bijscholingen om op de hoogte te blijven van de veranderingen binnen de wetenschappelijke literatuur en behandelingstechnieken.

Therapeut als coach

Voor ons is het heel belangrijk dat we jullie bij elke stap van het revalidatieproces voldoende uitleg en betrokkenheid geven. Begrijpen wat jullie klachten uitlokt en hieraan een duidelijke prognose kunnen koppelen is voor ons een must. Hierop volgend wordt dan een behandelplan uitgewerkt. Dit plan wordt tijdens de sessies geëvalueerd en indien nodig bijgestuurd. We zijn dus ook een vertrouwenspersoon en coach voor jullie.

Vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.